Trädgårdspresentationer

Anders Lerinder      
Själsövägen 67, 622 76 Visby.
Tel. 0498 - 27 07 17
Mob. 070 - 372 36 00

Vägbeskrivning:  Lummelundsväg  norrut från Visby.
Passera avfart i kurvan mot Väskinde. På rakan därefter ligger Röda Minivaruhuset i skogen på höger sida. Börja där blinka vänster.
Sväng vänster vid skylt Brissundsvägen.
Åk bara halvvägs nerfor Bullbergs Backe ca 75 m, sväng höger vid M - Mötesskylt mitt i backen. Åk lilla grusvägen rakt fram 150 m. Framme vid grått hus.
GPS-adress:  Själsövägen 67 eller Bullbergs Backe.

 
hus   Tomten är stor och på ca. 3.600 m². Det är en vacker sluttande skogstomt i etager, som ligger på klinten. Den har stora gräsytor mellan tallar och öar med vackra rosor i stenpartier.
Tomtens baksida består av vackert klintberg o framsidan av en härlig utsikt  mot havet.

Den sk jorden består uteslutande av ”klappersten”.
Tomten var därför från början ansedd, som ”omöjlig” för plantering av blommande växter. Under de 18 år jag har ägt tomten, har jag kämpat mot klapperstenen och försökt att göra om tomten till ett litet ros-/blomparadis i tallskogen.

  Rosa 'Smarty'
 
Mest plantering är gjord ovan klapperstenen med bl.a. ett 70- tal pallkragar i ett hörn av tomten, där det växer persikor, minikiwi, gojibär, physalis, små mullbär, staketdruvor amerikanska blåbär, hallon, jordgubbar, vinbär, krusbär o div. grönsaker.

Har endast grävt/hackat ner ett 10-tal rosor och ett 25-tal (små) fruktträd.

Jag gör nya plantor genom sticklingar och ympar in många olika sorter på mina fruktträd.

Har en planerad stenpartiplantering med ett 20 tal gula rosor och perenner.

 
 
 
Rosa 'Aksel Olsen'
 
  Mina övriga, (mest rosa /vita ) 150 rosor, pioner och klematis, står trångt och  jag har blandat ” hej vilt” i stenpartier. Tycker det passar bäst på en skogstomt.

Vintertid odlar jag mango, papaya, avokado, guave, citroner, apelsiner, bananer, fikon, hibiskusar, bougainvillas m.m. på en vacker tomt med havsutsikt på Filippinerna.

Välkommen dit om det passar!

Rosa 'Händel'
 
 
Rosa 'Peace'
 

'Rosa Valdemar'