Gunvor och Gustaf Bering i Burgsvik

 

Gunvor och Gustaf Bering i Burgsvik
 
EN UNDERBAR SÖNDAG PÅ SUDRET
Den 3 juni hade Gotland Trädgårdsön en mycket uppskattad träff hos Gunvor & Gustav Bering i Burgsvik. Vi var där för att först och främst titta på deras helt otroligt många blommande trädpioner. Jag vet faktiskt inte hur många det var exakt, men jag har hört talas om att det ska vara över 350 plantor – men det kan mycket väl vara i underkant!
     
 
  Tyvärr går det inte att på bild göra rättvisa åt deras trädgård, men ni kan kanske tänka er känslan av att man vandrade i en blommande sagoskog! En fluffig dröm av vitt, rosa och cyklamen!
         
Gunvor i röd tröja tar emot gäster   Värden Gustaf   Besökare
     
Värdinnan Gunvor (i orange) diskuterar växter - vad annars - med Lisa A. och så har vi Anders A. som ska till att slå sig ner vid ”frölingsbytar-bordet”.  Där hade medlemmarna lastat upp massor av fröplantor som var och en fick ta av – dessa var alltså helt gratis, kostade ingenting!

Träffen var ovanligt välbesökt, skulle tippa på över 70 besökare, men det var nog bara en handfull som tagit med sig ”frölingar”. Det var ingen brist på växter ändå, eftersom Gunvor & Gustav dukat upp massor av egenhändigt uppdragna plantor bakom gästhuset. Dessa var till salu till mycket facila priser.
Som exempel kan nämnas att undertecknad bl.a. köpte två stora trädpioner för 100:-/styck och ett riktigt stort tulpanträd för 100:-. Det sistnämna var nog ”dagens fynd” och det var många som sneglade på det.

     
 
Men den stora behållningen av dagen för de flesta var nog dock synen av alla pioner. Helt otroligt vackert!
Hur många namnsorter det fanns vet jag dock inte, eller hur många olika färgnyanser. Bl.a. hittade jag en
stor buskpionen med röd blomknopp, som ännu inte slagit ut. Man kanske skulle ta och svänga förbi någon dag…
 

Vi besökare TACKAR Gunvor & Gustav
för en oförglömlig träff!

Text & foto: Susie Bloom